Afsluiting fietspad Spiekweg

Van 2 juli tot en met 17 augustus 2018 wordt het fietspad langs de N705 Spiekweg opgeknapt tussen de Horsterweg en het Nulderpad. De omleidingsroute voor (brom)fietsers staat met borden aangegeven.

Van 2 juli tot en met 17 augustus 2018 wordt het fietspad langs de N705 Spiekweg opgeknapt tussen de Horsterweg en het Nulderpad. De omleidingsroute voor (brom)fietsers staat met borden aangegeven.

Planning en omleiding
De werkzaamheden worden opgeknipt in twee fases. Fase 1 start op maandag 2 juli en eindigt op vrijdag 6 juli. Tijdens deze fase vinden de werkzaamheden plaats tussen de Horsterweg en de Dasselaarweg. (Brom)fietsers kunnen dan gebruik maken van het fietspad langs de Dasselaarweg.

De tweede fase start naar verwachting op maandag 9 juli en loopt tot en met vrijdag 17 augustus. In deze periode wordt het traject van de Dasselaarweg tot het Nulderpad opgeknapt; tegelijkertijd moet het beton uitharden dat in de eerste fase is aangebracht. Er geldt dan een omleidingsroute via de Dasselaarweg en het bos.

De werkzaamheden zijn in de zomervakantie gepland om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor scholieren die van het fietspad gebruik maken.

Werkzaamheden
Het huidige asfalt wordt vervangen door beton. Een betonnen fietspad is vlak en stroef wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur van ten minste 50 jaar. De uitvoeringswerkzaamheden duren circa twee weken. Daarna moet het nieuwe beton uitharden; dit neemt zo’n vier weken in beslag. Dan is het beton op volledige sterkte en hard genoeg om overheen te rijden. Na de uithardingsperiode worden de bermen aangevuld en de belijning op het fietspad gezet. Daarna wordt het fietspad weer opengesteld.

Duurzaam beton
Begin dit jaar heeft Provincie Flevoland besloten om alle fietspaden, die nog van asfalt naar beton moeten, te voorzien van duurzaam beton. Beton bestaat voor een groot gedeelte uit cement en door dat te vervangen door een duurzamer materiaal (een geopolymeer) heeft het beton een tot wel 65% lagere CO2-uitstoot.

Het eerste cementloze fietspad is vorig zomer door de provincie op de Zeewolderdijk aangelegd. Andere fietspaden die dit jaar nog van cementloos beton worden voorzien liggen langs de Urkerweg (Noordoostpolder) en Houtribweg (Lelystad).

Zoek