Fietsaudiotour over de Knardijk

In de ban van Barneman Flevolandser dan de Knardijk kan je het haast niet krijgen. De dijk is de grens tussen de polders van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en was eind jaren ’50 de levensader van werkeiland Lelystad-Haven. In de eerste jaren reed er een legendarisch krakkemikkige busdienst over de hobbelige klinkerweg. Een bus die bovendien meer dan eens halverwege de dijk met pech bleef staan. […]

In de ban van Barneman

Flevolandser dan de Knardijk kan je het haast niet krijgen. De dijk is de grens tussen de polders van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en was eind jaren ’50 de levensader van werkeiland Lelystad-Haven. In de eerste jaren reed er een legendarisch krakkemikkige busdienst over de hobbelige klinkerweg. Een bus die bovendien meer dan eens halverwege de dijk met pech bleef staan. Tegenwoordig ligt er een comfortabel fietspad en kijk je vanaf de Knardijk prachtig uit op de strakke lijnen van het Flevolandse landschap.

Lastig om je nu voor te stellen, maar hier vergingen ooit schepen als ze door de Harderwijkse watergeest Barneman achterna werden gejaagd. Nieuwsgierig? Niet bang voor Barneman? Download hier de fietsaudiotour ‘In de ban van Barneman’ op je smartphone en laat je al luisterend 10 km lang meevoeren over de dijk. De totale lengte van de fietroute is 29, 6 km.

Belangrijk!
Voor een optimale audiotour, is advies om niet harder dan 14 km/uur te fietsen (ook op e-bike).

www.visitflevoland.nl

 

Zoek