Kaasboerderij Bennesse

Zien, Doen & Beleven, Bedrijf te bezoeken, Streekproducten

Welkom bij Kaasboerderij Bennesse. Bij ons kunt u terecht voor echte boerenkaas uit Flevoland! Ons bedrijf ligt in Zeewolde. We runnen een melkveehouderij, een ambachtelijke kaasmakerij met bijbehorende boerderijwinkel en een paardenpension.

Hoe wordt kaas gemaakt?

Voor het maken van één kilo (Goudse) kaas is ongeveer 10 liter melk nodig. De productie van onze kaas begint ’s morgens in de melkput. Daar melken we de koeien. Direct na het melken gaan wij kaasmaken. De ochtendmelk is dus nog warm als het de tobbe in gaat. Verser kan niet!
Als de melk in de tobbe zit (maar liefst 1000 liter!), voegen we diverse toevoegingen toe, zoals o.a. zuursel en stremsel. Zuursel geeft de kaas een goede smaak en zorgt dat het langer houdbaar blijft. Stremsel is nodig om de vaste stoffen in de melk samen te laten klonteren.

kijk voor meer informatie op:
http://www.kaasboerderijbennesse.nl