Rondje Stille Kern weer vrij

Na de grote storm Eunice van februari 2022, was het halfverharde pad bij de plassen in de Stille Kern over een grote afstand geblokkeerd door omgevallen wilgenbomen. Doordat er in februari een flinke laag water op het pad stond was het niet mogelijk om dit voor het broedseizoen weg te halen. Het broedseizoen is nu […]

Na de grote storm Eunice van februari 2022, was het halfverharde pad bij de plassen in de Stille Kern over een grote afstand geblokkeerd door omgevallen wilgenbomen.

Doordat er in februari een flinke laag water op het pad stond was het niet mogelijk om dit voor het broedseizoen weg te halen. Het broedseizoen is nu afgelopen en de werkzaamheden voor het vrijmaken van dit pad zijn direct opgepakt.  Al met al heeft het een werkweek geduurd voordat alles opgeruimd was, het aantal omgevallen bomen was hoger dan gedacht alsook diverse bomen die nog op “scherp” stonden langs de rand.  De weg is nu weer vrij en er kan weer een mooie ronde gelopen worden over het Boswachterspad.

Goed om te weten, Staatsbosbeheer is nog steeds bezig om hier en daar achtergebleven bomen op te ruimen over paden. Het kan nog wel enige tijd duren voordat echt alles hersteld en opgeruimd is.

Staatsbosbeheer Horsterwold

 

Zoek