Stippen in het bos – Waar zijn die voor?

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom er ineens in het bos allemaal oranje en blauwe stippen op sommige bomen in het bos staan? Wie heeft er niets beters te doen dan met een spuitbus het bos in te gaan en stippen op bomen te zetten?   Het lijkt misschien vreemd, maar dit is […]

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom er ineens in het bos allemaal oranje en blauwe stippen op sommige bomen in het bos staan? Wie heeft er niets beters te doen dan met een spuitbus het bos in te gaan en stippen op bomen te zetten?

 

Het lijkt misschien vreemd, maar dit is misschien wel het belangrijkste werk van de beheerder van het bos. Dit wordt het zogenaamde “Blessen” genoemd. Dit is het markeren van bomen in het bos. Eigenlijk is hier te zien hoe het bos er in grote lijnen in de toekomst uit zal gaan zien. Hier zijn de keuzes zichtbaar van de beheerder, welke bomen bepalen hoe over 50 jaar het bos eruit zal gaan zien, en welke bomen moeten hiervoor wijken. Dit betekent het maken van keuzes met groot gevolg voor de toekomst.

Weten hoe dit “blessen” verder in zijn werk gaat? Lees dan hier het Boswachtersblog “Stippen in het bos”.

Stippen in het bos

Zoek