Zieke essen wijken voor veiligheid bezoekers!

Zieke essen wijken voor veiligheid bezoekers!

In het gebied tussen de Groenewoudseweg, Spiekweg en de “Blauwe Diamant” in Zeewolde verwijdert Staatsbosbeheer de komende periode zieke essen. Dit wordt gedaan om de veiligheid voor een ieder te garanderen.

Al eerder is, melding gemaakt van het feit dat de “es”(een boomsoort) zwaar is aangetast door een ziekte, de zogenoemde “essentaksterfte”. Door deze ziekte worden vooral de wortels van bomen aangetast, waardoor de takken van de boom afsterven. Deze kunnen spontaan afbreken en vormen daardoor een gevaar voor de bezoeker. Uiteindelijk zal de boom zelf omvallen, met alle risico’s van dien. De essen in het gebied tussen de Groenewoudseweg, Spiekweg en de “Blauwe Diamant” in Zeewolde zijn ook zwaar aangetast. Hierdoor vormen zij een gevaar voor de  bezoekers van het bos. Staatsbosbeheer verwijdert al zoveel  mogelijk zieke essen die langs wegen, fietspaden en wandel routes staan. Dit zowel binnen het Horsterwold, als binnen geheel Flevoland.

Omdat dit deel van het Horsterwold zeer druk bezocht wordt, is het gevaar hier extra groot. Dit deel van het bos wordt vooral veelvuldig gebruikt wordt door hondenbezitters die hun hond los willen laten lopen. Om ongelukken te voorkomen worden hier de komende weken alle essen verwijderd. Dit betekent  dat er de komende tijd overlast zal zijn van de werkzaamheden. Eventuele schade aan bospaden wordt door Staatsbosbeheer na de werkzaamheden, zodra het weer het toelaat, weer hersteld.

Info: www.staatsbosbeheer.nl