Zeewolde, een plek gemaakt om te recreëren!

Zeewolde biedt, met haar oppervlakte van 268 vierkante kilometer, tal van mogelijkheden om te genieten van de mooie natuur, de heerlijke strandjes, de uitgebreide bosgebieden en een uitgestrekt polderlandschap. Zo is er voor ieder wat wils. Pak bijvoorbeeld de fiets voor een rondje Wolderwijd, of ga struinen door het Horsterwold, het grootste aaneengesloten loofbos op klei van Nederland. Dit gebied is uitstekend te per fiets of wandelend te ontdekken. Of breng een bezoek aan het Hulkesteinse Bos (in oude rivierdelta) of aan het Harderbroek en Harderbos, de groene oase van Flevoland. Met pril oerbos, ruige moerassen, vogelrijke plassen en soortenrijk grasland. In Zeewolde vind je verschillende fiets- en wandelroutes.

Goed om te weten!
Ondervind je tijdens jouw wandeling en of fietstocht een blokkade of is er een bordje weg? Meld dat dan bij www.meldpuntroutes.nl 

Fietsen
Langeafstand Fietsroute – De Zuiderzeeroute (440 kilometer/8 dagtrajecten)
De Zuiderzeeroute is al jaren een van de populairste Langeafstand Fietsroutes (LF)  in Nederland. Het rondje om de voormalige Zuiderzee heeft een upgrade gekregen en is omgetoverd tot LF-icoonroute. Zeewolde is nu ook opgenomen in de route (dagtraject 7, 52 kilometer). Je bereikt Zeewolde via het fiets/voetveer vanaf Strand Horst en fietst via het grootste aaneengesloten loofbos van Europa, het Horsterwold, naar Spakenburg. Zeewolde beschikt over verschillende verblijfsrecreatie waar je kunt overnachten.

TIP:
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.
Of download de gratis LF-app of bestel de gids.

MTB route
Voor de echte sportievelingen ligt er een mooie MTB route  in het bos- en waterrijke gebied van Zeewolde.  Er zijn twee routes, een korte van 14.6 kilometer en een lange route van 17.3 kilometer.

TIP:
Het fietsknooppuntennetwerk leidt je langs de mooiste plekken in en rond Zeewolde. Neem het fiets- en voetveer het Horsterveer om van het ‘nieuwe’ (Zeewolde) naar het ‘oude’ land (Ermelo/Harderwijk) te komen, zodat je het ‘Wolderwijd’ helemaal rond kunt fietsen.
Op de website van Route.nl vind je ook diverse mooie fiets- en wandelroutes.

Geen fiets bij de hand?
Geen nood, hier kun je er een huren:

Routes
Via onderstaande links kom je bij de diverse routes in & om Zeewolde. Allemaal prachtige routes waarbij plezier beleven en genieten van al het moois om je heen voorop staat. Tip: reserveer een picknickmand bij een van de lokale bakkers en strijk onderweg neer op een mooie plek in de natuur.

  |      |  LF Zuiderzeeroute

Wandelen
Trek je wandelschoenen aan en ontdek de mooiste wandelroutes in Zeewolde. Je wandelt over de voormalige bodem van de Zuiderzee, die nog maar een halve eeuw droog ligt. De routes lopen door de bossen, over de dijken en langs rechte akkers. Wil je er met de hond op uit? Hier vind je de locaties waar jouw hond mee mag, aangelijnd of los.

Naar boven