Onderhoud aan N707 & Veluwemeerbrug (N302)

Het verkeer tussen Zeewolde en Harderwijk moet binnenkort een kleine drie weken omrijden. Van maandag 20 september t/m vrijdag 8 oktober 2021 wordt er namelijk onderhoud verricht aan de N707 Knardijk en aan de Veluwemeerbrug (N302) van 29 september tot en met 8 oktober aanstaande.   Afsluiting N707 Knardijk Op maandagochtend 20 september  vanaf 06.00 […]

Het verkeer tussen Zeewolde en Harderwijk moet binnenkort een kleine drie weken omrijden. Van maandag 20 september t/m vrijdag 8 oktober 2021 wordt er namelijk onderhoud verricht aan de N707 Knardijk en aan de Veluwemeerbrug (N302) van 29 september tot en met 8 oktober aanstaande.

 

Afsluiting N707 Knardijk
Op maandagochtend 20 september  vanaf 06.00 uur starten de werkzaamheden voor het niet-jaarlijks onderhoud aan de N707 Knardijk. De weg is gesloten tussen vanaf de T-splitsing Zeewolderdijk (De Biezenburcht) tot aan de afslag Ganzenpad . Op vrijdag 8 oktober om 18.00 uur gaat de weg weer open voor verkeer.

Omleidingsroute
Verkeer vanuit Zeewolde naar Harderwijk rijdt via de N305 Gooiseweg en N302 Ganzenweg. Verkeer vanuit Harderwijk naar Zeewolde rijdt bij de turboronde rechtdoor naar de N302 Ganzenweg en gaat via de N305 Gooiseweg en de N705 Spiekweg naar Zeewolde. Het fietspad langs de Knardijk blijft open voor (brom)fietsers. Het landbouwverkeer kan wel het Ganzenpad bereiken.

Openbaar vervoer
Tijdens de afsluiting van de N707 Knardijk rijdt bus 142 (Nijkerk-Zeewolde-Harderwijk) en bus 144 (Zeewolde-Harderwijk) ook via de omleidingsroute. Hierdoor vervallen de halten Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Klein Hoefblad en Overloop. Ter vervanging van de vervallen halten zal op de Sportlaan ter hoogte van De Overloop een tijdelijke halte worden geplaatst. Voor bus 159 (Almere Stad-Zeewolde-Harderwijk) betekent de afsluiting van de weg dat de bus vanaf Harderhaven naar halte De Mast in Zeewolde rijdt. De halten Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Langezand, Oostergo, Centrum, Horsterweg, Kluunpad, Naarderweg komen te vervallen. Ter vervanging van de vervallen halten rijdt er tijdens de spitsuren een taxibus via de lokale route in Zeewolde. Deze taxibus sluit aan op de reguliere bus 159. Voor alle informatie over de bus check de website van Connexxion.

Omleidingsroute N707

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afsluiting N302 Veluwemeerbrug
Vanaf woensdag 29 september 20.00 uur  t/m vrijdag 8 oktober 06.00 uur wordt er in de avonden en nachten gewerkt aan de N302 tussen Harderhaven en Harderwijk. Elke avond tussen 20.00 uur en 06.00 uur is de weg dicht voor verkeer. In het weekend van vrijdagavond 1 oktober 20.00 uur t/m maandagochtend 4 oktober 06.00 uur is de weg helemaal afgesloten.  De afsluiting is dicht vanaf de rotonde Ganzenweg-Knardijk (Flevoland) tot afslag Dolfinarium in Harderwijk (Gelderland). Het fietspad over de Veluwemeerbrug blijft tijdens de werkzaamheden open voor fietsers.

Omleidingsroute
Voor verkeer in beide richtingen tussen Zeewolde en Harderwijk is een omleiding ingesteld via Nijkerk: N305 Gooiseweg, N301 Nijkerkerweg en de A28 richting Harderwijk. Tijdens de weekendafsluiting geldt overdag een extra adviesroute voor het verkeer op de A28 vanuit Zwolle en omgeving om via afrit 16 bij Elburg de route naar Flevoland te pakken.In deze periode vinden er ook werkzaamheden plaats bij de  A50 Vaassen-Heerde. Hierdoor kan het drukker zijn op de route Elburg-Dronten. Houd rekening met extra reistijd of kies voor een andere route.

Openbaar Vervoer
De buslijnen die gebruik maken van de Veluwemeerbrug blijven dat tijdens de werkzaamheden ook doen, evenals het landbouwverkeer.

Omleidingsroute N302

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.flevowegen.nl

 

 

 

Zoek